Парламентът прие промени в Закона за фуражите на второ четене.

...
Парламентът прие промени в Закона за фуражите на второ четене.
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за фуражите

Парламентът одобри промени в Закона за фуражите на второ четене. С новите текстове се ползват правните актове на Европейски Съюз в бранша на фуражите.

За обектите, в които се прави детоксикация на фуражи във връзка с нежелани субстанции, ще се изисква утвърждение от БАБХ. Към заявката за утвърждение ще се ползва декларация за потребления способ за детоксикация и научна оценка на метода от Европейския орган за сигурност на храните.

Въвеждат се забрани за храненето на преживни животни с модифицирани скотски протеини и със странични скотски артикули.
Заявления за приемане на позволение за стартиране на пазара на генетично модифициран фураж или на генетично модифицирани организми като фураж ще може да се подава с изключение на в МЗХГ и до народен способен орган на друга страна членка.

Въвежда се наложително образование по въпросите на хигиената и сигурността на фуражите за наетия от операторите във фуражния бранш личен състав. Обучението би трябвало да бъде най-малко един път на три години.

Официалните ветеринарни лекари на граничните инспекционни пунктове ще могат да постановат санкции с фиш в избрани от закона случаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР