Парламентът прие промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо четене,

...
Парламентът прие промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо четене,
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в ДОПК, касаещи трансграничните данъчни схеми

Парламентът одобри промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо четене, касаещи трансграничните данъчни схеми.
„ За “ измененията гласоподаваха - 114, „ срещу “- 3 и „ въздържали се “ -1, с което бяха признати. Измененията са в сходство с европейска инструкция.
Със законопроекта се вкарва механизъм за даване на информация за трансгранични данъчни схеми, при които съществува евентуален риск от отбягване на данъчно облагане и за автоматизирания продан на информация за тези схеми сред страните членки.
Депутатите ще се занимаят и с промени в Закона за платежните услуги и платежните системи, които ще бъдат подложени на първо гласоподаване. Голяма част от измененията транспонират европейска инструкция.
Други промени са свързани с обезпечаване на опция за спомагателна инспекция при лицензиране или при придобиване на надзор върху присъединяване в капитала на платежна институция, надлежно сдружение за електронни пари, за съблюдаване на избрани законови условия от лица, притежаващи под 10 % от капитала.
Част от текстовете са свързани уреждането на условията към защитните ограничения, прилагани от платежните институции и сдруженията за електронни пари, както и редът за разглеждане на тъжби от Българска народна банка и снабдител на платежни услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР