Парламентът прие проект на решение за предприемане на мерки за

...
Парламентът прие проект на решение за предприемане на мерки за
Коментари Харесай

Парламентът с мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на страната

Парламентът одобри план на решение за предприемане на ограничения за гарантиране на финансова непоклатимост и фискалната ликвидност на страната.

Решението задължава министъра на финансите : неотложно да прекрати разноските по консолидираната финансова стратегия като се изключи разноските за пенсии, трудови хонорари, неотложни обществени заплащания и падежиращи заплащания по държавният дълг до назначението на служебно държавно управление.

Второ : в период до 9 април 2024 да показа на Народно събрание цялостен и обстоен доклад за разполагаемата ликвидност, плануваните разноски по дати за интервала от четвърти април до 10 април 2024г.

Трето : да задели неснижаем излишък по единната сметка в размер задоволителен за обезпечаването на заплащанията за пенсии за април 2024г.

" Кабинетът в оставка прави големи разноски и предлагаме това решение, с цел да подсигуряваме гласност и бистрота на обществените средства ", сподели Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

" Групата на ПП-ДБ няма да взе участие в този фарс ", уточни Никола Минчев от ПП-ДБ.

И депутатите от ПП-ДБ напуснаха пленарната зала.

" Никой не почита леките мъже. ПП-ДБ схванаха по какъв начин са употребявани и захвърлени ", сподели Цончо Ганев от “Възраждане ”.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР