Парламентът прие проект на решение, с което създаде Временна комисия,

...
Парламентът прие проект на решение, с което създаде Временна комисия,
Коментари Харесай

Парламентът създаде комисия за пътната карта и "Балкански поток"

Парламентът одобри план на решение, с което сътвори Временна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на " Пътната карта " и " Балкански поток ". Проекторешението бе признато със 182 гласа " за ", единствено един народен представител от ГЕРБ-СДС бе " срещу ".
 
Комисията е на паритетен принцип. Всяка партия има по двама представители в нея. От ГЕРБ-СДС това ще бъдат Томислав Дончев и Александър Ненков, от ПП-ДБ - Венко Сабрутев и Мартин Димитров, от Движение за права и свободи - Рамадан Аталай и Станислав Анастасов, от " Възраждане " - Даниел Проданов и Коста Стоянов, от Българска социалистическа партия - Драгомир Стойнев и Борислав Гуцанов, а от Има Такъв Народ - Тошко Йорданов и Павела Митова. 
 
Депутатите обаче не съумяха да изберат ръководител на комисията. Двете кандидатури бяха на Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Коста Стоянов от " Възраждане ", само че и двете не бяха признати. Жечо Станков предложи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да дефинира подобен преди всяко съвещание на комисията. 
 
По време на дебатите Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) съобщи, че " Балкански поток " е план, който може да се види, пипне и носи стотици милиони. Тя добави, че не се тормозят от краткотрайната комисия, тъй като са работили единствено в полза на България.
 
Временната комисия бе поискана от парламентарната група на ПП-ДБ. Те считат, че с построяването на този план България е дала опция на Руската федерация да започва войната против Украйна. 
 
Още предходната седмица от ГЕРБ-СДС обявиха, че ще поддържат основаването на тази комисия. Те обаче припомниха, че точно с помощта на тези тръби Асен Василев се е опитал да наложи такса от 20 лв. за мегават директен транспорт на газ към Сърбия, Австрия и Унгария. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР