Парламентът прие окончателно напълно нов Закон за марките и географските

...
Парламентът прие окончателно напълно нов Закон за марките и географските
Коментари Харесай

Парламентът прие ключов закон, който ще засегне хиляди българия

Парламентът одобри дефинитивно изцяло нов Закон за марките и географските означения.

От деня на влизането му в действие се приключват регистрациите на географските означения за спиртни питиета по анулирания към този момент закон за марките за спиртни питиета, според европейски регламенти, както и за ароматизирани лозаро-винарски артикули, които също са включени в регламентите на Европейски Съюз.

Производствата по поръчките за регистрация на географско обозначение за спиртни питиета, които попадат в обсега на Регламент (ЕО) номер 110/2008 и за ароматизирани лозаро-винарски артикули, които попадат в обсега на Регламент (ЕС) номер 251/2014, или по поръчките за регистриране на ползвател на такова географско обозначение, по които до влизането в действие на този закон няма влезнало в действие решение, се приключват.

Производствата за нарушавания на права върху регистрирани географски означения за аграрни артикули и храни, които попадат в обсега на правилник на Европейски Съюз, по които няма влезнало в действие решение до влизането в действие на този закон, също се приключват.

Притежател на права върху регистрирани географски означения за аграрни артикули и храни, които попадат в обсега на европейския правилник, не може да предявява иск за нарушаване, осъществено до влизането в действие на този закон, гласоподава Народно събрание.

Не се образуват и административно-наказателни производства, а формираните се приключват.

В тридневен период от влизането в действие на този закон. Патентното ведомство уведомява Международното бюро за прекратяването на националните регистрации на географски означения, въз основа на които са направени интернационалните регистрации.

До шест месеца от влизането в действие на този закон всички условия, подлежащи на регистриране в Държавните регистри на марките и на географските означения, се разгласяват и в Официалния бюлетин на Патентното ведомство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР