Парламентът прие окончателно на второ четене законовите промени срещу спортното

...
Парламентът прие окончателно на второ четене законовите промени срещу спортното
Коментари Харесай

Депутатите приеха мерките срещу спортното хулиганство

Парламентът одобри дефинитивно на второ четене законовите промени против спортното безчинство. Мерките бяха утвърдени в незабавен порядък поради началото на футболното състезание, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Достъпът до спортното мероприятие ще се реализира посредством даването на документ/знак, персонализиращ посетителите, или след разчитане на персонална карта на посетителя от скенер за персонални документи. Тази наредба ще влезе в действие една година след обнародването на измененията.

Разширяват се пълномощията на ръководителя по сигурността и сигурността на спортното мероприятие, свързани с недопускането в спортната зона и спортния обект на лица с наложени насилствени административни ограничения, на малолетни и малолетни без компаньон.
 
Въведено е условието единодушието на работоспособен компаньон на малолетни и малолетни да се удостоверява с декларация.

Един пълновръстен човек може да бъде компаньон на не повече от три деца до 16 години, с изключение на в случаите на проведено посещаване от образователни заведения или спортни организации и когато е родител, аставник, настойник или друго лице, което поставя грижи за децата.-->

В признатите промени е разказано в детайли държанието, което се смята за спортно безчинство. То включва и отправянето на хули, други неприлични изрази, жестове и държание, които са изключително вулгарни, както и изрази и викания, насаждащи ненавист на расова, етническа или религиозна основа.

Системата от санкции е допълнена с насилствени административни ограничения, които за избрани противообществени прояви ще бъдат налагани от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, където е осъществено действието, а санкциите са повишени.

Например за навлизане на спортния терен, мятане на предмети, отправяне на хули, предизвикателство или присъединяване в сбивания ще се постанова санкция от 1000 до 2000 лева и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и в чужбина за период от една до две години.

За посягане над състезатели, съдии, полицейски органи или за заличаване или разваляне на непознато имущество ще се постанова безплатен труд в интерес на обществото от 60 до 140 часа, или задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи за период от пет до 15 денонощия, както и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и в чужбина за период от две до три години.

Когато противообществената демонстрация е осъществена от малолетен на възраст от 16 до 18 години се постанова задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи за период от пет до 10 денонощия и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и в чужбина за период от една до две години.

Въвеждат се спомагателни условия по отношение на разполагането и потреблението на видеокамери на спортните обекти. Организаторите на спортни мероприятия ще унищожават видеозаписите не по-рано от три месеца след правенето им, с изключение на в случаите, когато те съдържат данни за осъществено закононарушение или нарушаване по този закон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР