Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Закона за

...
Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Закона за туризма

Парламентът одобри дефинитивно на второ четене измененията в Закона за туризма.

В шестмесечен период от влизането им в действие Министерският съвет следва да одобри наредбата за националните курорти. С нея ще се уредят критериите, на които следва да дават отговор курортите, с цел да бъдат оповестени за национални, както и организацията и ръководството на туристическите действия на територията им.

В шестмесечен период би трябвало да бъде издадена и наредбата по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за изискванията и реда за отделяне тук-там за краткотрайно разполагане на палатки, кемпери или каравани.

С признатите промени се регламентира регистрацията на ски учебните заведения и вярната и безвредна техническа употреба и поддръжка на плувните басейни - независими или прилежащи към места за настаняване.

Депутатите разискват на второ четене измененията в Закона за туризма

Предоставянето на услуги по образование на туристи по снежни спортове ще се прави от ски учебни заведения, вписани в Националния туристически указател. Туристическа активност като ски учебно заведение ще може да прави регистриран търговец или юридическо лице с нестопанска цел, което има право да дава спортни услуги според Закона за физическото образование и спорта, не е в произвеждане по неплатежоспособност или в разпродажба и има личен състав за образование по снежни спортове.

Христо Проданов от левицата възрази против приравняването на ски учителите със ски треньори. Той уточни, че треньорът се занимава със спортисти за реализиране на високи резултати, до момента в който работата на ски учителя е да научи един дилетант да кара ски и по тази причина не е належащо да дават отговор на едни и същи условия. Рискуваме още веднъж да променяме закона в тази част, тъй като може да има дефицит на ски учители, предизвести Проданов.

В период до една година от влизането в действие на промените лицата, които правят активност като ски учебно заведение, би трябвало да приведат активността си в сходство с условията на закона и да показват в Министерството на туризма съответните документи за вписването им в Националния туристически указател.

Няма да се желае единодушието на съседите за регистрация на жилища или стаи за посетители

На шеф, който наеме недееспособен екскурзовод, планински лидер или ски преподавател, ще се постанова имуществена глоба в размер 2000 лева, при наново нарушаване - 4000 лева, реши Народното събрание.

На лице, което дава туристически услуги в некатегоризиран или нерегистриран туристически обект ще се постанова санкция в размер от 500 до 5000 лева, надлежно имуществена глоба в размер от 1000 до 10 000 лева При наново нарушаване санкцията ще е в размер от 5000 до 8000 лева, надлежно имуществена глоба в размер от 10 000 до 15 000 лева Издадените до влизането в действие на тези промени удостоверения за категоризация на стаи за посетители и жилища за посетители резервират действието си до приключването на периода им, записаха още депутатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР