Парламентът прие на второ четене промени в Закона за признаване,

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за признаване,
Коментари Харесай

НС прие на второ четене промени в Закона за признаване на актове за обезпечаване на имущество

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за признание, осъществяване и постановяване на актове за застраховане на имущество , препоръчани от Министерския съвет.

Актът за застраховане на недвижими парцели се признава от окръжния съд по местоположение на парцела, гласоподава Народното събрание. Досега органът по признание беше Софийският градски съд. Ако за обезпечението има повече от един парцел, актът се признава от окръжния съд по местоположение на най-големия парцел.

Актът за поръчителство на парични суми се признава от окръжния съд по мястото на източника на приходи.

Компетентният съд издава удостоверението по образеца в приложението и обезпечава превода му на формалния език или един от формалните езици на изпълняващата страна, или на различен формален език на институциите на Европейските общности , който тя е приела посредством декларация, подадена при Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз.

Националният статистически институт събира от способените органи и дава на Европейската комисия статистическите данни по отношение на актовете за застраховане

Неприключилите до влизането в действие на този закон правосъдни производства по актове за застраховане, формирани до 19 декември 2020 година, се довършват по досегашния ред. Неприключилите до влизането в действие на този закон правосъдни производства по актове за застраховане, формирани след 20 декември 2020 година, се преглеждат и вземат решение от Софийския градски съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР