Парламентът прие на второ четене промени в Закона за оръжията,

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за оръжията,
Коментари Харесай

Парламентът прие законодателни промени с цел намаляване на административната тежест

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

Целта на измененията е понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса посредством унищожаване на условията за даване на някои публични документи на книжен притежател.

Промените са инициирани с оглед опцията от сигурен достъп до настояща информация за всички издадени позволения по закона - от всяка точка за контакт с Единен автоматизиран указател "Контрол на общоопасните средства ", както и построената към него връзка с Автоматизираната осведомителна система "Български документи за идентичност " /АИС БДС/, се показва в отчета на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Отпада условието за показване на някои документи като обединен идентификационен код, когато лицата са регистрирани по Търговския закон, или копие за регистриране в съответния указател по националното законодателство на съответната страна членка в узаконен превод на български език.

Отпада условие за даване на тапия за приключено висше обучение на ръководителите на произвеждане и документ за добита компетентност за личния състав, удостоверение за съдимост и копие от трудовите контракти на личния състав. Няма да се изискват и документи, свързани с смяна в комерсиалната регистрация, копия от издадени позволения и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР