Парламентът прие на второ четене промени в Наказателния кодекс, които

...
Парламентът прие на второ четене промени в Наказателния кодекс, които
Коментари Харесай

До 6 г. затвор за добив на полезни изкопаеми без концесия

Парламентът одобри на второ четене промени в Наказателния кодекс, които плануват отнемане от независимост до 6 години и санкция от 1 000 до 20 000 за лица, извършващи рандеман на подземни благосъстояния без предоставена концесия или при спряна концесия, съобщи осведомителна организация „ Фокус “.

„ За “ гласоподаваха 98 народни представители, 9 бяха „ срещу “, а един се въздържа. Същото е наказването за лице, което държи, съхранява, транспортира, преработва или отчуждава нелегално добити подземни благосъстояния.

Парламентът реши наказването да бъде отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 5 до 50 000 лв., когато предметът на закононарушението е в огромни размери; действието е осъществено в предпазена територия или предпазена зона; когато е употребен документ с погрешно съдържание; когато взе участие длъжностно лице, възползвало се от служебното си състояние или действието е осъществено наново.

С измененията в Наказателния кодекс наказването е отнемане от независимост от 3 до 10 години и санкция от 10 до 100 хиляди лв., когато предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък; действието е осъществено от лице, което работи по предписание на проведена незаконна група или има условия на рисков рецидив. Предметът на закононарушението се лишава в интерес на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР