Парламентът прие на второ четене окончателно законопроектът на Делян Пеевски,

...
Парламентът прие на второ четене окончателно законопроектът на Делян Пеевски,
Коментари Харесай

Цонев: Организации на Сорос ни клепат, медийното изсветляване е пиар на България

Парламентът одобри на второ четене дефинитивно законопроектът на Делян Пеевски, Йордан Цонев, Велислава Кръстева и Хамид Хамид за изсветляването на медийната среда.

Отделни критически бележки насочиха единствено двама-трима депутати от Българска социалистическа партия, измежду които Антон Кутев. Кутев захапа вносителите, че има подозрение дали законът ще си свърши работата. Упрекна още, чеи се правел за нечий пиар. В имитация Йордан Цонев му изясни аргумента си да остане със скръстени ръце и да внесе подобен закон, а точно - постоянното клепане на България от страна на организации на " Сорос ", които ни подреждат на дъното на медийните ранглисти. Депутатът от Движение за права и свободи описа по какъв начин на последното си присъединяване в съвещанието на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и разглеждането на медийния отчет, той чул едно изречение - че анализът на медийната среда е основан единствено на информация, получен от неправителствената организация " Репортери без граници ".

" Там България е подложена на критика грубо, ранглиста ни слага някакви места след едва развитите страни. Тази ранглиста се прави от неправителствени организации от кръга " Сорос ", възмути се Цонев. И попита риторично Кутев: " Ние, като народни представители ще гледаме по какъв начин техни неправителствени организации изготвят отчети, цели абзаци от отчети, които са безусловно погрешни или най-малко доста противоречиво правилни! ", скочи вносителят на измененията в закона за наложителното складиране на печатните творби и оповестяването на разпространителите. Цонев бе безапелационен, че тези изказвания не дават отговор изрично на написаното в отчета и признатият законопроект е точно позитивна стъпка в посока такава, че в идващия отчет да не написа такива неща за страната ни. " Това не е пиар акция на едно лице, а на медийната среда в България. Мястото не е правилно ", уточни Цонев във връзка подредбата ни в медийната ранглиста по независимост на словото. " Благодаря за поддръжката и закона, вършим една крачка за това България да не бъде клепана по този метод, медийната среда да изсветлее, този закон е за това, а не да прави пиар на тоя или оня ", отсече зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР