Парламентът прие на второ четене изменения в Закона за управление

...
Парламентът прие на второ четене изменения в Закона за управление
Коментари Харесай

Парламентът прие на второ четене изменения в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове.

С измененията се основава нормативна опция Централното координационно звено да бъде проведено в администрацията на Министерския съвет, в границите на профилираната администрация на Министерството на финансите или на друго министерство.

С промените в закона за ръководство на средствата от европейските фондове се цели реализиране на сходство с новата конструкция на Министерския съвет и синхронизация на дейностите, успеваемост и усъвършенстване на администрацията. В съглашението за взаимно ръководство на България в интервала 2021-2025 година се планува дирекция „Централно координационно звено“ да премине от администрацията на Министерския съвет към Министерството на финансите, се показва в претекстовете към законопроекта.

Депутатите одобриха на първо гласоподаване промени в Закона за ГМО, импортирани от Министерския съвет. С тях се актуализират правилата за осъществяване на оценка на риска от ГМО за околната среда и човешкото здраве при освобождението им в околната среда и стартирането им на пазара, в сходство с научния и механически напредък и се синхронизират текстове с европейска инструкция.

Парламентът задължи Сметната палата да внесе в Народното събрание финален одитен отчет за сходство при сключването и осъществяването на договорите за публични поръчки на Агенцията „ Пътна инфраструктура “ по отношение на проектирането, построяването и употребата на електронна система за събиране на такси за прилагане на републиканска пътна мрежа от началото на проектирането на системата до края на 2020 година. Решението беше взето със 161 гласа „за“, без „против“ и 2 – „въздържал се“.

Срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния одитен отчет е 15 юни 2022 година.

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. С наредбите се регламентират на национално равнище възприетите от Европейския съюз правила при определянето на пристанищните такси за приемане и култивиране на боклуци от корабоплавателната активност, избрани в евродиректива.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР