Парламентът прие на първо четене забрана за поставянето на плажни

...
Парламентът прие на първо четене забрана за поставянето на плажни
Коментари Харесай

Забраната за хавлии и палатки върху дюни мина на първо четене в парламента

Парламентът одобри на първо четене възбрана за слагането на плажни такъми и палатки, както и за прекосяването, паркирането и престоя на пътни транспортни средства върху дюни, с изключение на в случаите на позволено строителство. Промените, импортирани от Министерския съвет, в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие бяха утвърдени единомислещо с 97 гласа „ за”.

В хода на полемиката беше обърнато внимание на нуждата от прецизиране на дефинициите за пътни транспортни средства и пресилената глоба за слагане на плажни такъми върху дюните.

Ако в нарушаване на закона поставите плажни такъми или палатка върху дюни, наказването е санкция от 500 до 1000 лева или имуществена глоба от 1000 до 3000 лева, плануват промените. За паркиране на транспортно средство върху дюни наказването е санкция от 1000 до 3000 лева или имуществена глоба от 3000 до 5000 лева

Прецизирани са и административнонаказателните разпореждания на закона.

Със законопроекта се основава опция заповедите на министъра на туризма, с които се подрежда провеждането на търгове с скрито наддаване за отдаване чартърен на обекти, изключителна държавна благосъстоятелност, да подлежат на авансово осъществяване.
До 3000 лева санкция за хавлия или палатка върху дюни Забрана за плажуването върху дюни плануват утвърдените от кабинета промени в Закона за Черноморското крайбрежие
Със законопроекта се основават два нови обществени регистъра – на класифицираните морски плажове и на групираните морски плажове.

Министърът на туризма Николина Ангелкова разяснява, че този законопроект е бил близо две години на публично разискване. От ведомството ще поддържат всички градивни оферти за оптимално прецизиране на текстовете, тъй че да бъдат в полза на обществото и предлагането на по-качествен артикул за летен туризъм, съобщи тя, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР