Парламентът прие на първо четене промени в Кодекса за социално

...
Парламентът прие на първо четене промени в Кодекса за социално
Коментари Харесай

Карадайъ: Бях в Строителни войски, построили сме достатъчно - може да се види и днес

Парламентът одобри на първо четене промени в Кодекса за обществено обезпечаване

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е служил в, когато е бил в казармата. Той разкри това в тирада от парламентарната естрада. Карадайъ отбрани проектопромени, свързани с признаването на наборната военна работа за стаж при пенсионирането.

„ Аз бях в Строителни войски. Без трудово договаряне аз и доста други като мене в Строителни войски сме построили задоволително, което през днешния ден всеки един от нас може да отиде да види, неща, които и през днешния ден са в употреба “ , разгласи ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Нещо повече, тогава бяхме задължени от конституцията и закона. А още повече желая да обърна внимание за действителния стаж, който се употребява като мотив – получавали сме и заплащане за това. Искам да обърна внимание и на това. Получавали сме и заплащане. А заплатата е главен детайл от трудовото правно отношение. Така условието за официално трудово договаряне е безпричинно, когато то в действителност е осъществено на основата на конституцията и закона, който е работил тогава “, изясни Мустафа Карадайъ.

Проектопромените в Кодекса за обществено обезпечаване бяха признати в пленарна зала на първо четене. Те засягат и част от репресираните по време на тоталитарния режим.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР