Парламентът прие на първо четене изменения в Закона за защита

...
Парламентът прие на първо четене изменения в Закона за защита
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за отбрана от нездравословното влияние на химичните субстанции и смеси. Промените, импортирани от Министерския съвет, бяха утвърдени със 130 гласа "за " и 2 "въздържал се ".

Със законопроекта се транспонират промени в европейска инструкция по отношение на ограничаването за използването на избрани рискови субстанции в електрическото и електронното съоръжение (ЕЕО). Основната цел на директивата е ограничението на избрани рискови субстанции в електрическото и електронното съоръжение, въвеждане на процедура за освобождение от рестриктивните мерки на избрани материали и съставни елементи и инструментите за обезпечаване на сходство с въведените ограничавания.

Срокът за транспониране на модифицираната инструкция е юни т. година, като от 22 юли 2019 година рестриктивните мерки за приложимост на избрани рискови субстанции ще се ползват за всяко електрическо и електронно съоръжение (включително кабели или аварийни елементи за неговия ремонт), което се пуска на пазара, като в същото време се дава опция за повторната приложимост на аварийни елементи за тези произведения за избран интервал. От обсега на закона се освобождават тръбните органи, музикални принадлежности, които съдържат олово, заради неналичието на надеждни заместители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР