Парламентът прие на първо четене, без дебати, промени в Закона

...
Парламентът прие на първо четене, без дебати, промени в Закона
Коментари Харесай

На първо четене: НС прие промени в Закона за пазарите на финансови инструменти

Парламентът одобри на първо четене, без диспути, промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности.

Той планува Комисията за финансов контрол и Държавна организация „ Национална сигурност “ да си сътрудничат и да си дават информация, която е нужна за осъществяване на Закона за ограниченията против изпирането на пари и Закона за ограниченията против финансирането на тероризма, при изискване, че това не попречва настояща инспекция, следствие или произвеждане според използваното законодателство.

Инвестиционните медиатори, чиито балансови и задбалансови активи през четиригодишния интервал директно преди настоящата финансова година надвишават като междинна стойност левовата равноценност на 100 млн. евро, основават комитет по риска и комитет по възнагражденията.

Инвестиционният медиатор построява и поддържа вътрешна организация, която дава отговор когато и да е на условията на закона и актовете по използването му и е в сходство с естеството, обсега и сложността на активността на медиатора, както и с рисковете, присъщи за бизнес модела и активността на медиатора, и която обезпечава, планува още закона.

КФН прави постоянен обзор на равнището на вътрешния капитал, несъмнено от всеки капиталов медиатор, като част от реализирания контролен обзор и оценка и настоящ обзор за потребление на вътрешни подходи, в това число на резултатите от стрес тестванията за надзорни цели. На тази база комисията дефинира за всеки капиталов медиатор общото равнище на личен капитал, което смята за уместно.

Комисията за финансов контрол уведомява всеки капиталов медиатор за своята рекомендация за спомагателен личен капитал, който е нужен, с цел да се доближи общото равнище на личния капитал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР