Парламентът прие единодушно със 105 гласа "за" Отчета за дейността

...
Парламентът прие единодушно със 105 гласа "за" Отчета за дейността
Коментари Харесай

Парламентът прие единодушно отчета на БТА

Парламентът одобри единомислещо със 105 гласа "за " Отчета за активността на Българската телеграфна организация /БТА/ за 2019 година.

През миналата година се открояват четири съществени акцента от работата на Българска телеграфна агенция, като народен самостоятелен информативен институт на България: Шестият Световен конгрес на осведомителните организации в София от 13 до 16 юни 2019 г.; Изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.; Откриването на новия мултимедиен информативен и културен център на Българска телеграфна агенция и Петнадесетата Световна среща на българските медии в албанската столица Тирана от 22 до 25 ноември, под мотото "Медии и национални цели ".

Годишният доклад съдържа информация за активността на Агенцията, ролята на медийния пазар, интернационалните контакти, финансовото положение, действието на Националния пресклуб и мрежата от районни пресклубове, мултимедийния културно-информационен център.

Българска телеграфна агенция популяризира ежедневно близо 1000 информации и сред 2000 и 3000 фотоси от страната и света. У нас Агенцията има 34 щатни репортери във всички огромни регионални центрове.

Във връзка с финансовото положение на Българска телеграфна агенция е регистрирано, че през 2019 година е образуван бюджет от 7 407 000 лева, от тях прехвърлянето от държавния бюджет е 5 708 000 лева и лични доходи от 1 699 000 лева За същият интервал са осъществени разноски в размер на 7 516 000 лева Собствените доходи на организацията понижават почти с 5 % по отношение на 2018 година, което се трансформира в наклонност през последните години. В тази връзка е належащо финансирането на Българска телеграфна агенция да бъде проведено по метод, който не допуска реализирането на лични доходи, се показва в доклада.
За поредна година са изведени двата най-сериозни казуса за Българска телеграфна агенция, свързани с нерегламентираното прилагане на информация на организацията и с правилното цитиране на източника.

Иван Ченчев / "БСП за България "/ означи, че Българска телеграфна агенция е оазис без подправени вести в тази медийна среда.

Той предложи идната медийна среща да се състои отдалечено поради обстановката с ковид и да се уточняват модераторите на форума, съобщи Българска телеграфна агенция.

Похвален е и фактът, че до момента Българската телеграфна организация финансово се справяше и, на инат на други институции, не искаше спомагателни средства, уточни Ченчев. Но, по думите му, този 5-процентен спад в личните доходи е обезпокоителен и няма да е неприятно да се намерения по какъв начин да се помогне на Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР