Парламентът прие бюджета на Администрацията на президента и на Министерския

...
Парламентът прие бюджета на Администрацията на президента и на Министерския
Коментари Харесай

Парламентът прие бюджета на Администрацията на президента и на Министерския съвет за 2022 г.

Парламентът одобри бюджета на Администрацията на президента и на Министерския съвет за 2022 година и продължава с разискването на бюджетите на обособените министерства и държавни институции, оповестява Нова телевизия. 

Втори ден депутатите преглеждат на второ четене законопроекта за държавния бюджет за тази година.  

За Администрацията на президента са планувани 9,5 млн. лв.. За Министерския съвет са планувани доходи от 135,4 млн. лв. от държавни такси, доходи от благосъстоятелност, санкции, наказания и наказателни лихви.

Разчетените разноски на държавното управление са 383,4 млн. лв., от които за личен състав - 166,2 млн. лв., за дотации за " Български пощи " - 89,8 млн. лв.,  за финансови разноски -13,5 млн. лв..

По бюджетна стратегия " Убежище и бежанци " са планувани 14,1 млн. лв.,  за " Безопасност по хранителната верига " - 67,5 млн. лв..

Одобрената държавна дотация за записаните вероизповедания у нас е от 38,8 млн. лв.. От тях за Българската православна църква–Българска патриаршия са планувани 31 млн. лв., в това число за Рилския манастир - 600 хиляди лв., за Троянския и Бачковския манастири - по 200 хиляди лв.. За мюсюлманското изповедание са заделени 5,8 млн. лв..

За Сметната палата са планувани разноски от 23,5 млн. лв. и прехвърляния от 22,3 млн. лв., а за Конституционния съд - 5,5 млн. лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР