Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на НЗОК Петко Салчев.

...
Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на НЗОК Петко Салчев.
Коментари Харесай

Депутатите отстраниха управителя на НЗОК Петко Салчев

Парламентът приключи предварително мандата на шефа на НЗОК Петко Салчев. Точката бе включена в дневния ред на Народното събрание изненадващо.

Постъпилото предложение за решение за предварително преустановяване мандата на шефа на Националната здравноосигурителна каса беше импортирано от народните представители Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), Антон Тонев ( " Продължаваме Промяната " ), Александър Симидчиев ( " Демократична България " ) и Николай Благоев ( " Български напредък " ), заяви председателстващият съвещанието Росен Желязков.

Решението за премахване на Петко Салчев бе гласувано със 149 гласа " за ", без - срещу и 26 " въздържали се ".

Народните представители се сплотиха без възражения, че е налице редовно несъблюдение на отговорностите на шефа на НЗОК , избрани от Закона за здравното обезпечаване и е нарушен разговорът с Българския лекарски съюз. Искането се стимулира с нарушен разговор при договарянето на Националния рамков контракт (НРД) и редовно несъблюдение на отговорностите на шеф на касата, според Закона за здравното обезпечаване, правилника за активността и организацията на НЗОК и Националния рамков контракт.

В отчета на комисията по опазването на здравето се показва, че на шефа на касата е била дадена опция да изрази свое мнение в границите на провелите се чувания в Комисията по опазване на здравето.

„ Управителят на НЗОК редовно не извършва отговорностите си “, означи националният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов и добави, че проф. Салчев едностранно интерпретира и сервира информация на Надзорния съвет на НЗОК, не дава опция на БЛС да извършва законните си отговорности.

Ангелов съобщи, че би трябвало да се отпуши процесът. „ Винаги можем да работим дружно в полза на българските пациенти “, обърна се той към проф. Салчев. Управителят на НЗОК съобщи, че е горделив с това, което е постигнал и ще си тръгне с гордо вдигната глава, тъй като оставя една работеща институция.

„ В един разговор има две страни “, сподели още той и добави, че е водил доста разговори водил, в това число договаряния най-много за признаването на българските лекарски дипломи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР