Парламентът прекъсна работата си за втори път за 3 часа,

...
Парламентът прекъсна работата си за втори път за 3 часа,
Коментари Харесай

Спорният кандидат на ГЕРБ за НЗОК е избран с тактически ход на Възраждане и ИТН

Парламентът прекъсна работата си за повторно за 3 часа, откакто съвещанието едвам не мина в ръкопашен пердах.

Крайният резултат: противоречивата кандидатура на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК въпреки всичко беше определена единствено със 103 гласа " за " на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Възраждане ", които желаеха точката да бъде включена изключително в дневния ред, всеобщо не участваха в гласуването, вместо да гласоподават " срещу " - както твърдяха, че е кардиналната им позиция.

Групата на Костадинов се състои от 36 души, само че единствено 4 участваха във вота. Гласовете против номинацията на Мавров останаха 85. Ако и останалите 32 от " Възраждане " бяха дали своят вот - а те участваха в пленарната зала - претендентът щеше да бъде отритнат.

Същото се случи и с " ИТН " - нито един от присъстващите в Народното събрание техни депутати не взе участие във вота. Вместо това Тошко Йорданов сипеше обиди към ПП-ДБ по време на дебата, за което получи наказване " забележка ".

Грубите реплики по време на дебата доведоха и до следващ опит на " Възраждане " да скочат на трибуната, с цел да се саморазправят с Настимир Ананиев, който ги упрекна, че се крият като " мишоци ", с цел да може Пеевски и Борисов да изберат подуправителя " с вашата благословия ".

Скандалът се придвижи и сред редиците на депутатските кресла, което най-сетне накара Росен Желязков да спре съвещанието.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР