Парламентът отмени 100-процентния резерв на горива в България. Депутатите приеха

...
Парламентът отмени 100-процентния резерв на горива в България. Депутатите приеха
Коментари Харесай

На първо четене: Парламентът отмени 100-процентния резерв на горива в България

Парламентът анулира 100-процентния запас на горива в България. Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за нефта и нефтопродуктите, с които поправят личните си ремонти. Внесените оферти са направени от ГЕРБ-СДС.

С тях се поправя признатото по-рано обвързване на икономическите оператори да съхраняват 100% от запасите си на петрол и нефтопродукти на територията на страната.

Мотивът да бъде изменен законопроектът е, че това би облагодетелствало дадена компания в сектора, която държи множеството данъчни хранилища.

В законопроекта също по този начин се планува да бъдат увеличени глобите за отвод от потенциал за предпазване на запасите.
" От Българска социалистическа партия ще подкрепим законопроекта, само че неприятното е, че не ни чухте на 28 септември. Тогава ви декларирахме, че вършиме една голяма неточност. Правите една извънредно унизителна обстановка, да върнем текстовете признати на 28 септември. Моля, Енергийната комисия да даде пояснение ", прикани депутатът от Българска социалистическа партия за България Драгомир Стойнев.

Своята поддръжка към измененията дадоха и от " ИТН ", които обаче ще желаят промени сред първо и второ четене.
" Ние поддържаме 100% от запасите да се съхраняват на територията на страната, само че разбираме, че това ще затрудни рафинерията и ще сътвори проблеми с вноса. Така че поддържаме част от текстовете в законопроекта, само че сме срещу други ", сподели Йордан Тодоров от " Възраждане ".

" ПП-ДБ ще подкрепим законопроекта ", сподели Васил Стефанов от обединението.

По думите му, в законопроекта се връщат старите текстове на закона, само че ще се наложи да бъдат направени ремонти сред двете четения. От партията няма да поддържат 30% да бъдат съхранявани единствено на територията на България, а останалите отвън страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР