Парламентът отложи с дебатите по първо четене на седемте законопроекта

...
Парламентът отложи с дебатите по първо четене на седемте законопроекта
Коментари Харесай

Парламентът отложи дебатите по първо четене на промените в Наказателния кодекс

Парламентът отсрочи с дебатите по първо четене на седемте законопроекта зa промени в Наказателния кодекс, които бяха заложени в седмичната стратегия за работа на депутатите, съобщи „ Фокус ".
Предложението за това направи ръководителят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов, а претекстовете - разразилият се публичен спор за един от законопроектите, импортиран от Министерски съвет, който планува да се уеднакви режимът на корупционните закононарушения, както за длъжностни лица от обществения бранш, по този начин и за длъжностни лица от частния бранш.
„ Особено дейни в този публичен спор са работодателските организации и организациите на бизнеса. Очевидно е, че се постанова продължение на публичното разискване преди да пристъпим на гласоподаване в пленарна зала. По тази причина, като ръководител на водещата комисия по седемте законопроекта, предлагам отсрочване с 10 дни ", аргументира се Кирилов от парламентарната естрада и акцентира, че това ще бъде в интерес на законодателния развой.
Против това предложение се оповестиха от „ Българска социалистическа партия за България ". Народният представител Драгомир Стойнев уточни: „ Уважаеми господин Кирилов, в случай че желаете публично разискване, това трябваше да се случи преди гледането на първо четене на този извънредно противоречив законопроект на Министерски съвет. Знаете какво напрежение има в обществото. Заради този законопроект, вие желаете сега закони, които са импортирани на 25 май 2017 година, сега още веднъж да не ги гледаме. Нашето предложение е, тези законопроекти, изключително на левицата, дано да ги гледаме тази седмица ".
Сред отсрочените оферти за ремонти в закона е и това на Българска социалистическа партия за въвеждане на по-строги ограничения против домашното принуждение, с които те целят привеждане на условията на Истанбулската спогодба в българското законодателство. Промените плануват нанасянето на междинна телесна щета в резултат на домашно принуждение да се третира като закононарушение от общ, а не от частен темперамент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР