Парламентът отказа да приеме оставката на депутата от ГЕРБ Делян

...
Парламентът отказа да приеме оставката на депутата от ГЕРБ Делян
Коментари Харесай

Парламентът не прие оставката на Делян Добрев

Парламентът отхвърли да одобри оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Тoй я подава през вчерашния ден в деловодството на Парламента след разразилия се скандал с назначенията в общината в Хасково. За оставката му гласоподаваха общо 215 депутати. " За " бяха 97, " срещу " - 99, " въздържали се " - 19.

  Делян Добрев: С госпожа Йончева ще се забележим в съда Делян Добрев: С госпожа Йончева ще се забележим в съда
"Политиката в никакъв случай не е била самоцел за мен, нито пък властта. Водил съм се постоянно от правилото къде мога да бъда най-полезен за обществото. Направил...

Преди гласуването на оставката в пленарна зала се развихриха бурни диспути.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Ние ще защитим Делян Добрев и няма да позволим да напусне Парламента, тъй като знаем, че тъкмо тази парламентарна група с Оперативна програма и с тези народни представители, които ще защитят Делян Добрев, ще би трябвало да пазиме идеята България и министър-председателя Бойко Борисов, и кабинета Борисов, тъй като той е сполучливият кабинет, който ще изведе страната напред.Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Ще отбраните през днешния ден, като отхвърлите оставката на Делян Добрев, ще отбраните Бойко Борисов. Не, уважаеми, ще бламирате Бойко Борисов. И като водач на водач му споделям през днешния ден - в случай че ни слуша, като водач, който е получавал удари в гърба от свои - господин Борисов, през днешния ден на Вас ще Ви се случи за пръв път. Вашите днеска Ви смъкват. Не безусловно, само че преносно през днешния ден ГЕРБ Ви смъква от пиадестала, на който стоите. И Ви споделям като водач - от през днешния ден нататък Вие имате сериозен проблем.Делян Добрев, ГЕРБ: Благодаря на всички за тази невиждана поддръжка за един елементарен политик като мен в България. Г-жо Йончева, мен ще ме запомнят в политиката с всичко, което съм приключил през тези години. Част от нещата ги споделих от тази естрада. А Вие ще се запомните като мой главорез и палач в политиката. Без съд и присъда, без съд и присъда, по този начин както Вие, от Комунистическата партия, си знаете. Питали сте г-жо Йончева с какво ще се занимавам оттук насетне? Ще Ви кажа, тъй като Ви касае - първото нещо, което ще направя, ще си потърся правата в съда за всичко, което причинихте на мен и мои близки, с цел да разберете, г-жо Йончева, че не е 1945 година и не можете безнаказано да заличавате неуместните.
Йордан Цонев, Движение за права и свободи: Ние ще подкрепим тази оставка, тъй като я одобряваме като честен акт. Г-н Добрев, имаме положителни колегиални връзки с Вас и Вашите качества като експерт никой не оспори, даже от опозицията. Но нашите гласоподаватели не харесват в българските политици във всичките години след Освобождението, както тук споделиха сътрудници, въпреки това да е станало традиция, в никакъв случай не са харесвали шуробаджанащината, както те я назовават.
Веселин Марешки, ръководител на " Воля ": Ние, от ПГ на Воля, няма да подкрепим оставката Ви - не персонално като отношение към Вас, а като принцип, тъй като считаме, че не Делян Добрев е лицето на шуробаджанащината в България. Валентин Касабов, Обединени патриоти: Предлагам да разстреляме господин Добрев в унисон практиката на Българска социалистическа партия. Изкарайте автоматите отпред с Янчева, давайте. Кръв. Нали кръв желаете? Това е историята.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР