Парламентът отхвърли проекторешението, внесено от БСП, за освобождаване на Емил

...
Парламентът отхвърли проекторешението, внесено от БСП, за освобождаване на Емил
Коментари Харесай

Вотът срещу Емил Христов не мина

Парламентът отхвърли проекторешението, импортирано от Българска социалистическа партия, за освобождение на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание. От 189 дали своят вот депутати 71 бяха " за ", а 118 бяха " срещу ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

От Българска социалистическа партия желаеха оставката на Христов поради нарушение на правилника и уронване престижа на Народното събрание. Като съответен мотив от Левицата показаха, че на 18 април Христов не е позволил в постройката на Народното събрание протестиращи родители на деца с увреждания, макар че те са имали съответно издадени пропуски за достъп. Друг претекст за желаната оставка е и това, че в пленарното съвещание, което Христов е водил същия ден, е позволил да звучи език на омразата с прочетената от Спас Гърневски декларация от името на ГЕРБ.

Този случай не трябваше да се употребява за политически цели, съобщи Емил Христов. Според него от Българска социалистическа партия са " използвали " хората с увреждания за партийни цели. Той изложи хронологията на събитията от 18 април и съобщи, че повече от час от Българска социалистическа партия са крили от него, че има жители, които не са позволени в постройката на Народното събрание.

Междувременно, Христов взе участие и в извършена през днешния ден среща в Народното събрание с представители на хората с увреждания, в която участваха депутати от ГЕРБ И Българска социалистическа партия. На нея са били изслушани предложенията за промени, които биха облекчили ориста на хората с увреждания и техните близки. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е предложил до 10 дни да бъде основана работна група, която да се заеме с измененията.

" Ангажирахме се от тук нататък всяка свободна минута да посветим на това. ", съобщи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Казвам ви почтено, беше доста прочувствено. Аз съм жена и майка на 50 година За пръв път слушам нещо толкоз тежко. Една майка и две, и три бяха да кажат " Искам детето ми да почине преди мен, тъй като другояче няма кой да го гледа, в случай че аз си отида " За каква политкоректност приказваме? В тази работа има и малко сърце. Пари има. Трябва да седнем и да си свършим работата, с цел да не се чуват такива неща ", отсече Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР