Парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ за създаване на анкетна комисия,

...
Парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ за създаване на анкетна комисия,
Коментари Харесай

Парламентът отразя ГЕРБ. Без комисия, която да търси предизборен натиск от Рашков

Парламентът отхвърли предлагането на ГЕРБ за основаване на анкетна комисия, която за три месеца да изнесе всички обстоятелства и условия за използването на СРС от Министерство на вътрешните работи във връзка с български жители, участващи в предизборната акция и изборния развой за 46-то Народно заседание.

Единствено Движение за права и свободи поддържа предлагането, като изиска комисията да проверява и натиска върху избрани партии по време на предизборната акция. Останалите партии бяха " срещу " или се въздържаха. 

Целта на ГЕРБ-СДС съгласно Маноил Манев е с комисията " да излезе нескрито, без една жена сподели, какво тъкмо се е случвало в предизборната акция " и да се види " неприемливия, непредвиден и изненадващ напън на Министерство на вътрешните работи ", който е станал " платформа за фукане на Бойко Рашков ".

Дебатът

По време на дебатите за краткотрайната комисия Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи, че ще поддържа основаването ѝ, като настоя да бъде уголемен обсегът на краткотрайната комисия.

Движение за права и свободи са поредни по тематиката. Под маската на битката с купения и корпоративния избор се извърши непозволена интервенция в изборния развой, сподели Цонев в изявлението си. Ние желаеме и ще настояваме всеки един случай да бъде прегледан в Народното събрание, настоя Йордан Цонев, като подсети позицията на партията, изказана и при президента Румен Радев. Ако ще разграждаме модела, да го разграждаме с демократични средства. Ако ще сме поредни, да го създадем или в случай че не – ще ги приказваме за двуличие. Не може да се приказва за възобновяване народна власт не демократични средства. Не може да се възстановяван правдивост с неправда. Четете дебелата книга, прикани Цонев депутатите.

Движение за права и свободи са посочвали намесата на държавните органи за произвеждане на избирателен резултат на съответните ръководещи, подсети Мустафа Карадайъ.

Движение за права и свободи са призвани да отстояват демокрацията без значение против кого и по какъв начин ще се изправят. Независимо дали ще се одобри такава комисия, ние сме декларирали и ще използваме всички парламентарни средства за изясняването на всеки един съответен случай в изборите – репресиите, тормозът върху партийния уред и деятели, акцентира Карадайъ.

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев съобщи, че е склонен с предлагането на Движение за права и свободи за разширение активността на комисията. 46-о Народно заседание било определено в обстановка на неприемлив и непредвиден напън от Министерство на вътрешните работи, уточни Манев. По думите му натискът след образуването на Народното събрание се трансформирал в платформа за фукане от това министерство. Министърът на вътрешните работи споделил на публична конференция „ ние подредихме това Народно заседание “, базира се Манев на изказванията на служебния вътрешен министър.

Изчегъртването, офанзивите против симпатизанти участващи в предизборната акция на една партия или на две партии, на един човек е нещо, което случило се един път, подминато наложително ще се повтори за други партии, симпатизанти и жители, посочи Манев. Време е да приключим с плакатните изявления на министъра на вътрешните работи и да покажем на хората, че всеки има правото да има своите политически пристрастия, да взе участие в политическите процеси и това му конституционно право е обезпечено от разпоредбите на играта, безапелационен бе Манев
 Бойко Рашков удостовери: Подслушвани са и публицисти Бойко Рашков удостовери: Подслушвани са и публицисти
Решението на Висш съдебен съвет беше предстоящо и аз съм го декларирал доста от дълго време, съобщи вътрешният министър в служебното държавно управление Бойко Рашков по по...

„ Когато Министерство на вътрешните работи стартира да прави избори, когато министърът на вътрешните работи стартира да се хвали, че е направил изборите, повярвайте ми негов делегат може да почука на всяка врата на всеки български жител, когато сте от другата страна на неговата палка. “, разяснява депутатът.

Нека в една такава комисия да се съберат всички документи и протоколи, които са разпечатвани нелегално единствено от едната им страна, настоя Манев.

Той не вижда в пленарната зала кой би се тормозил да излезе истината нескрито. Маноил Манев прикани сътрудниците си да поддържат основаването на краткотрайната комисия. Къде ви е гаранцията, че на следващия ден няма да се харесате на някои вътрешен министър, а?, запита Манев.

Отговорът на Българска социалистическа партия не закъсня. Българска социалистическа партия няма да поддържа основаването на такава комисия, безапелационен бе Борислав Гуцанов, като даде да се разбере, че подаването на топката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи нямало да мине.

Георги Свиленски показа „ истината “ за свършеното от служебния вътрешен министър Бойко Рашков по време на предизборната акция за 46-о Народно заседание. Той даде образец със изгубени близо 2 000 гласа в интерес на ГЕРБ от столичния квартал „ Христо Ботев “.
 Стоян Темелакиев: Готови са докладите и анализите на Министерство на вътрешните работи за подслушванията Стоян Темелакиев: Готови са докладите и анализите на Министерство на вътрешните работи за подслушванията
Както за подслушванията, по този начин и по други тематики, които касаят неотдавна извършените избори, докладите и анализите в Министерство на вътрешни...

Ако не създадем такава комисия, явлението остава – било то против вас, било против други, било против нас, предизвести Манев депутатите Той запита дали в квартал „ Христо Ботев “ не е ходила поп-фолк певицата Софи Маринова да прави пропаганда за друга партия? Времето и политиката на инат свърши, акцентира депутатът.

Отношение по тематиката взе и депутатът от ИСБНИ Арман Бабикян. Той уточни, че тези, които са склонни да поддържат комисията няма да бъдат тесногръди хора. Адвокат Николай Хаджигенов добави, че гнусната колаборация сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за основаването на краткотрайна комисия е неприемлива. Ние сме тук, с цел да няма ГЕРБ повече, закани се Хаджигенов.

Ефектът „ Бойко Рашков “ сподели по какъв начин наподобява правоприлагането, което не е принуда. Репресия е, когато бият български жители и когато подслушват политици, по мнението на Хаджигенов.

Депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че в случай че има кабинет и бъде подсилен от партиите, на които, ще има проверка на горските стопанства в районите на Кърджалийско.

„ Демократична България “ също разяснява тематиката. Атанас Славов уточни, че е значимо, когато се употребява принуда в предизборния интервал е значимо да се посочи каква е тя. Христо Иванов запита за какво би трябвало да се основават толкоз доста комисии в Народното събрание, които да дублират работата на прокуратурата. Хайде като приказваме за двуличие, да реформиране прокуратурата и да не трансформираме Народното събрание в държавен надзор, настоя Иванов.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР