Парламентът отхвърли предложението на БСП за промени в Кодекса на

...
Парламентът отхвърли предложението на БСП за промени в Кодекса на
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха идеята на БСП минималната заплата да е 50% от средната

Парламентът отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Кодекса на труда, с които се предлага механизмът за минималната работна заплата да е използван още от 1 юли, което ще усили размера ѝ до сред 850 и 890 лв.. Това, съгласно вносителите от левицата, ще компенсира приходите поради растящите цени и инфлацията. 124 депутати гласоподаваха " срещу ", а " за " - 22, въздържаха се 31. " Възраждане " не участваха в гласуването. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ гласоподаваха " срещу ", предава БНР. 

Българска социалистическа партия оферират минималната работна заплата да се дефинира в размер на 50 на 100 от междинната брутна заплата за страната за интервал от 12 месеца, само че считано от 1 юли. Социалистите обявиха, че е безспорна нуждата от поддръжка на работещите на минимална работна заплата и приходите на жителите поради растящите цени и инфлацията, които действително понижават избраната от странното държавно управление минимална работна заплата от 780 лева. 

За Тома Биков от ГЕРБ-СДС предлагането е “вредно ”.  “Да дадем опция на стопанската система да проработи парите, които българските жители, работещите и тези, които имат потребност от помощ, да получат. Това, което вие оферирате е сметката да се заплати, отново от работещите ”, сподели той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР