Парламентът отхвърли предложението на БСП за отлагане на сделката за

...
Парламентът отхвърли предложението на БСП за отлагане на сделката за
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли предложението на БСП за отлагане на сделката за F16

Парламентът отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за отсрочване на договорката за F-16 за 6 месеца.

Предложението направи националният представител от Българска социалистическа партия Николай Цонков откакто и от " Воля " бе изразено такова мнение. " За " предлагането гласоподаваха 91 народни представители, " срещу " - 120 и " въздържали се " 1, с което то бе отхвърлено.

Преди гласуването председателстващият пленарното съвещание Емил Христов съобщи, че ще изчака да дойдат депутатите в зала, а Георги Свиленски от Българска социалистическа партия му направи забележка, че Народното събрание не е чакалня. Христов се обоснова с обстоятелството, че и народни представители от групата на Българска социалистическа партия също не участват в зала.

Ако се гласоподава отлагането на гласуването на договорката за F-16, цената на самолета няма да стане по-малка, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на дебатите.

Във връзка с мнението на " Воля ", че би трябвало да се отсрочи ратификацията за след 6 месеца, той разяснява: " Искам да разясня две неща. Първото, в случай че в този момент Народното събрание гласоподава да отложим гласуването след 6 месеца, убеждавам ви, че цената няма да стане по-малка ".

Той посочи, че валидността на тази оферта е до началото на септември. " Няма харчене на пари за самолетите за сметка на другите планове. Естествено, че и трите плана се движат по едно и също време ", сподели още министърът. По думите му за плана за корабите би трябвало да бъдат оценени офертите. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР