Парламентът отхвърли предложението на БСП за диференцирана ДДС ставка на

...
Парламентът отхвърли предложението на БСП за диференцирана ДДС ставка на
Коментари Харесай

Диференцираният ДДС на БСП не мина, но се припомниха стари реплики

Парламентът отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за диференцирана Данък добавена стойност ставка на хляба и медикаментите, заплащани от НЗОК.

" За " предлагането гласоподаваха 65 народни представители, " срещу " - 65 и " въздържали се " - 41, с което то бе отхвърлено. Текстът бе импортиран от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и група народни представители сред първо и второ четене на измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Предложението на опозицията целеше да се промени Закона за Данък добавена стойност. Българска социалистическа партия оферираше Данък добавена стойност ставката за самун да стане 5 %. По отношение на медикаментите, които НЗОК заплаща, опозицията предвиждаше ставката да бъде 9%. В в този момент настоящото законодателство ставката за самун и лекарствени артикули е 20 %.

От ГЕРБ са абсалютно срещу диференциран Данък добавена стойност за каквито и да е артикули.

По време на разискването на законопроекта депутатите още веднъж влязоха в словесни битки и персонални обиди, незасягащи обсъжданите тематики. Вчера същото се случи и при разискването на бюджета за ДОО, като народните представители се обиждаха на " мишки ".

Днес героите бяха депутатите от ГЕРБ Тома Биков и от Българска социалистическа партия Антон Кутев.

Първоначално Биков упрекна социалиститев неистина, че цените на хляба и медикаментите ще паднат след рухването на Данък добавена стойност. Той даже ги заподозря, че лобират за фармацевтичния бизнес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР