Парламентът отхвърли предложението на "БСП за България" да се отмени

...
Парламентът отхвърли предложението на "БСП за България" да се отмени
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Няма да работят през август

Парламентът отхвърли предлагането на "БСП за България " да се анулира лятната им почивка.

В поддръжка на предлагането гласоподаваха 70 депутати, 12 бяха "против " и 101 се въздържаха. От Движение за права и свободи не участваха в гласуването.

Мотивът на левицата беше депутатите да не почиват през август, до момента в който не решат проблемите на хората с увреждания. От ГЕРБ показаха подготвеност за изключителни съвещания.

В хода на дебатите бяха отправени обвинявания към Българска социалистическа партия в популизъм, намесена беше тематиката за повредата в Чернобил и комунизмът, чуха се и персонални истории. ГЕРБ и Българска социалистическа партия още веднъж влязоха в спор за отсъствията от пленарната зала и в частност на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, заяви БТВ.

Антон Кутев от Българска социалистическа партия уточни, че през днешния ден ще бъде импортиран законопроектът на омбудсмана Мая Манолова за персоналната помощ. От два месеца има квалифициран и законопроект за хората с увреждания, означи той. Но най-важният от трите законопроекта бил този за обществените услуги. Ако общественият министър е поел ангажимент този законопроект да е подготвен до края на юли, тогава имаме всички учредения през август да работим, с цел да го приемем, добави Кутев.

Според водача на "Воля " Веселин Марешки е „ див популизъм” да излезеш и да кажеш, че за 30 дни ще решиш това, което за години не си решил. Дайте да работим на нощна промяна, да работим на три смени, и какъв е резултатът, попита той.

Нито е популизъм, нито е яхване на митинга на хората с увреждания, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Нямали сме дневен ред и стратегия - внесете дневен ред, господин Сидеров, прикани тя. Тези точки, дето ги оферирате да ги обсъждаме през август - добре, но за какво чак през август, две години какво чакахте, попита Нинова. Темата е комплицирана, по какъв начин ще я решите за едно изключително съвещание, обърна се тя към ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР