Парламентът отхвърли на първо четене законопроектите на БСП и на

...
Парламентът отхвърли на първо четене законопроектите на БСП и на
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложенията за отделни съсловни организации на медицински специалисти

Парламентът отхвърли на първо четене законопроектите на Българска социалистическа партия и на " Обединени патриоти " за промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите.

И двата законопроекта предвиждаха основаването на обособени съсловни организации на другите типове медицински експерти, съобщи Българска телеграфна агенция.

От " Обединени патриоти " предлагаха съществуващата сега Българска асоциация на експертите по здравни грижи да остане единствено съсловна организация на рентгенови лаборанти, медицински лаборанти, ортопедични техници, масажисти (с повредено зрение) и санитарни инспектори.

Даниела Дариткова /ГЕРБ/ разяснява, че законопроектът за делене на Асоциацията на експертите по здравни грижи не е нов. Според нея измененията са единствено за угаждане на персонални властови упоритости. Тя уточни, че Асоциацията подсигурява правата и на експертите, и на пациентите.

Георги Йорданов / " Българска социалистическа партия за България " / уточни, че главният претекст, с който се внася тази смяна в закона, е, че другите специалности не работят в единодушие. Той даде образец с регулацията на специалността на фелдшерите, които имат характерни особености, които би трябвало да си ги решат сами, също по този начин на акушерките и на рехабилитаторите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР