Парламентът отхвърли на първо четене законопроектите на БСП и на

...
Парламентът отхвърли на първо четене законопроектите на БСП и на
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли предложенията за отделни съсловни организации на видовете медицински специалисти

Парламентът отхвърли на първо четене законопроектите на Българска социалистическа партия и на "Обединени патриоти " за промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите. И двата законопроекта предвиждаха основаването на обособени съсловни организации на другите типове медицински експерти.

От "Обединени патриоти " предлагаха съществуващата сега Българска асоциация на експертите по здравни грижи да остане единствено съсловна организация на рентгенови лаборанти, медицински лаборанти, ортопедични техници, масажисти (с повредено зрение) и санитарни инспектори.

Парламентът удължи периода на работа на анкетната комисия за придобиване на българско поданство

Даниела Дариткова от ГЕРБ разяснява, че законопроектът за делене на Асоциацията на експертите по здравни грижи не е нов. Според нея измененията са единствено за угаждане на персонални властови упоритости. Тя уточни, че

Асоциацията подсигурява правата и на експертите, и на пациентите.

Георги Йорданов от "БСП за България " уточни, че главният претекст, с който се внася тази смяна в закона, е, че другите специалности не работят в единодушие. Той даде образец с регулацията на специалността на фелдшерите, които имат характерни особености, които би трябвало да си ги решат сами, също по този начин на акушерките и на рехабилитаторите.

Парламентът утвърди Закона за автомобилните транспорти на първо гласуване
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР