Парламентът отхвърли искането на опозицията да отстрани от поста председател

...
Парламентът отхвърли искането на опозицията да отстрани от поста председател
Коментари Харесай

Очаквано: Отхвърлиха искането за оставка на Караянчева , актьорът Будинов поднася цветя

Парламентът отхвърли настояването на опозицията да в профил от поста ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. За отстраняването на Караянчева гласоподаваха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Подкрепа със 126 гласа за ръководителя на Народното събрание дадоха ръководещата коалиция, " Воля " и част от самостоятелните. Решението бе посрещнато с овации от депутатите от ГЕРБ, а съпартиецът й Евгени Будинов й връчи букет с цветя. "

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаеха оставката с претекстове, че тя не извършва отговорностите си като ръководител, не познава Конституцията, уронва престижа на Народното събрание.

" Не съм безгрешна и в никакъв случай не съм твърдяла това ", съобщи Цвета Караянчева от парламентарната естрада след чуването на депутатите.



" Благодаря на тези от вас, които споделиха хубави думи за мен. Искам да благодаря и на обединението Българска социалистическа партия - Движение за права и свободи, че ми дават опция да се защитя от парламентарната естрада и по този начин да отговоря на синхронизираната им офанзива. Фактът, че в претекстовете за настояването на оставката ми участва мое изявление отпреди три години е индикативен за слабостта на претекстовете на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, събрани от 9 кладенеца ", съобщи Караянчева.

" Целта Ви не съм аз, дамата Цвета Караянчева. Нито постът ръководител на Народното събрание. Вашата цел е свалянето на законно определената и обществено подписана ръководеща коалиция от властта. Забравяте, че тази власт е извоювана на избори с вота на българските жители, не с метежи и преврати. Моята чест не е функционалност на вашата оценка. Моята чест не може да бъде отнета минимум от Вас ", сподели най-после Караянчева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР