Парламентът отхвърли искането на левицата премиерът Бойко Борисов и на

...
Парламентът отхвърли искането на левицата премиерът Бойко Борисов и на
Коментари Харесай

Борисов и Фандъкова няма да бъдат изслушани заради убитото от ток дете, БСП иска оставката и на кмета

Парламентът отхвърли настояването на левицата министър председателят Бойко Борисов и на кметът на София Йорданка Фандъкова да бъдат изслушани в Народното събрание по отношение на убитото от ток 16-годишно момче на тротоара пред болница " Свети Иван Рилски ".
Искането беше направено от народния представител от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той обоснова настояването с думите, че кметът на Столична община дължи отговор дали поставените на тротоара павилиони са законни или не, имат ли позволение или не, чия благосъстоятелност са.
 Скандал поради удареното от ток момче в Народното събрание, занесоха на Караянчева правилника на Народно събрание Скандал поради удареното от ток момче в Народното събрание, занесоха на Караянчева правилника на Народно събрание
Скандал се развихри в Народното събрание поради гибелта на 16-годишния Людмил, който умря след удар от ток поради разкрит кабел до шахта на тро...
Впоследствие се стигна до скандал в Народното събрание, при който Караянчева на няколко пъти взе думата на депутати от Българска социалистическа партия.
. Това провокира смях от редиците на ГЕРБ.
Колеги, не се смейте, тук не става въпрос за политиканстване, а да потърсим отговорност от хората, които са отговорни за гибелта на едно българско дете . Тъй като се появиха информации, че този разкрит кабел зарежда павилиони, които са благосъстоятелност или се държат от общински консултант на ГЕРБ, тук би трябвало да се явят министър-председателят и столичният кмет, които са надлежно ръководител и зам.-председател на партия ГЕРБ ”, обърна се към ръководещите соцдепутатът Иван Ченчев.
Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов се намеси. „ Отново почвате примитивизма в политиката ”, укори той социалистите. „ Съболезнования на роднините на това детенце.. Това е към този момент извращение от тази зала – да вършиме политика от гибелта на едно детенце! Процедурата ми е да не се разрешава това безсрамие. От сутринта сме в негативизъм и примитивизъм. Моля, по-сериозно, предстоят законопроекти ”, сподели Рашидов.
" Извращение е методът, по който живеят българите в това ръководство! Това значим въпрос – от през вчерашния ден всички българи прескачат шахтите! ”, реагира възмутено соцдепутатът Филип Попов. А съпартиецът му Христо Проданов добави: „ Сигурността на жителите, на средата, която ни заобикаля, е напълно политически въпрос. И тъкмо тъй като е политически въпрос, ние желаеме да пристигна най-големият политик от ГЕРБ, който е ръководител на партията.
 Атанас Атанасов: Районният кмет няма отношение към случая с убитото от ток момче Атанас Атанасов: Районният кмет няма отношение към случая с убитото от ток момче
" Кой носи отговорност, би трябвало да решат съответните проверяващи органи. Почна доста да се спекулира. Отговорността е сред доставчика на...
Караянчева съобщи: „ ” „ Г-н Борисов беше две години кмет на Столична община, след което госпожа Фандъкова – още 10 години ”, отвърна социалистът Георги Свиленски. „ Голяма тъга ви е това ”, иронизира го Караянчева. представена от Сега.
Разбирате ли каква отговорност слагате на вашия тил? Защото в този момент всички български жители могат да си помислят – за какво пък Караянчева крие притежателите на тези павилиони? ”, атакува Свиленски шефът на Народното събрание. Лично наранена, Караянчева му лиши думата: „ Моля да не вършиме внушения от трибуната! Всяко нещо има мярка! ”
Тя се опита да продължи с дневния ред, само че социалистите не се предадоха. За предлагането гласоподаваха 76 депутати, само че 103-ма бяха срещу, а други 5-има се въздържаха и чуването пропадна. ГЕРБ и патриотите го отхвърлиха, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи го поддържаха. Имаше дисиденти от другите парламентарни групи – един народен представител от ГЕРБ беше „ за ”, а един от Българска социалистическа партия – „ срещу ”.
След прегласуването процедура по метода на водене изиска Димитър Главчев от ГЕРБ.
" Процедурата ми е по метода на водене. Не трябваше да допускаше гласоподаване, защото по член 113 се вкарват точки, а това става единствено документално. Освен това всъщност, г-жо ръководител, трябваше да ги попитате сътрудниците от Българска социалистическа партия дали знаят името на детето. Аз знам името на детето.
 Илиян Василев: Бог да пази децата и почтените, тъй като тези с властта няма да го сторят Илиян Василев: Бог да пази децата и почтените, тъй като тези с властта няма да го сторят
За степента на дехуманизация на властта най-ярко свидетелства реакцията на убитото от ток момче. След искрено тъпото пояснение с мокр...
Дали някой от вас отиде при фамилията на детето, с цел да попитате какво желаят. Те желаят да бъде открит провинен. Доколкото на мен ми е известно отговорни се откриват от способените органи. Освен всичко друго, не чаках от сътрудници от София, които знаят, че има районни кметове, да викате министър-председателя, а не районния кмет ", съобщи още Димитър Главчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР