Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушването на Валери Симеонов

...
Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушването на Валери Симеонов
Коментари Харесай

Народното събрание отхвърли искането на БСП за изслушването на Валери Симеонов

Парламентът отхвърли настояването на Българска социалистическа партия за чуването на Валери Симеонов във връзка обидата, която нанесе на майките на деца с увреждания.
 Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов
В пленарната зала Българска социалистическа партия аргументира настояването си за чуването на вицепремиера.

Независимо от подтекста на изявлението, подредбата на думите и това, какво господин Симеонов е желал да вложи в своето изявление, цялото общество остана с усещане, че Симеонов намерил за добре да квалифицира майчинството като инструмент за изнудване на страната. Скандалът е невиждан и настояваме да дойде в залата и да даде пояснение, съобщи от името на левицата Валери Жаблянов.

Борис Ячев от НФСБ направи назад предложение – настояването за чуването на Валери Симеонов да бъде отхвърлено, тъй като в петък щял да се гласоподава законът за хората с увреждания.

И Движение за права и свободи изиска отпадане на предлагането за чуването на Симеонов, само че със напълно различен мотив – с цел да не чуваме още веднъж циничната му тирада.

Правя назад предложение с претекст – когато законодателната власт в Народното събрание прави искане за чуване на човек от изпълнителната власт, е когато има рецесия, само че когато става въпрос за безспорна липса на морал, когато става дума за цинизма на един човек, който взривява обществото, няма какво да бъде изслушван тук. Движение за права и свободи е изрично срещу този човек да бъде изслушван. Това, което е желал да каже, за жалост, е позор и срам за цялата страна. Ако приемете тази точка, Движение за права и свободи няма да остане в залата и да унижаваме гласоподавателя да слушаме един безсрамник, изригна Йордан Цонев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР