Парламентът освободи депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който вчера обяви,

...
Парламентът освободи депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който вчера обяви,
Коментари Харесай

Парламентът освободи Делян Добрев, въпреки пламенната защита от Георги Марков

Парламентът освободи депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който през вчерашния ден разгласи, че подава оставката си. 96 от 106 дали своят вот депутати бяха " За " оставката, макар пламенната тирада, която държа в отбрана на Добрев депутатът Георги Марков.

Марков разгласи, че макар решението на Конституционният съд, което задължава депутатите да одобрят искане за оставка на народен представител, той ще гласоподава срещу. Това е втората оставка на Добрев в този парламент. Делян Добрев подаде оставката си за първи път през октомври 2017 г след иницииран от Българска социалистическа партия скандал за роднински назначения в община Хасково. Партията застана зад депутата и след мощна акция в негова поддръжка оставката му беше отхвърлена от болшинството в пленарната зала. Впоследствие Конституционният съд разгласи, че депутатите не могат да гласоподават срещу волята на сътрудника си, само че в това време Добрев промени решението си, отдръпна оставката си и остава народен представител.

Днес Марков, който е някогашен парламентарен арбитър, сподели че конституцията го задължава да гласоподава по съвест. Той се върна към студентските си години и описа за учебник в който имало картинки на " криминогенните видове ". Марков видял Добрев по малкия екран тази заран, че Добрев е " едно отлично момче, с безсънен и почтен взор ". Иронично Марков прикани да се върне закона от времето на социализма, че едно семейство има право единствено на едно жилище. Долу пазара на парцели, да се върнем в комунизма, прикани Марков. " В колите ли да живеят народните представители? ", попита още той.

Огорчен съм, тъй като не имах вяра, че политиката е мръсна работа, както ми споделяха, когато влязох в нея, сподели през днешния ден по Би Ти Ви Добрев. Вчера той разгласи, че ще напусне Народното събрание, тъй като не желае повече името му да бъде петнено. Добрев повтори, че този път е нападнат с подправена вест, обвързвана с имотни покупко-продажби на негови родственици. Депутатът изрази страдание, че никой не обръща внимание на свършеното. " Аз за 10 години има доста неща, с които се гордея ", сподели Добрев.

Оставката на Добрев беше третата за ГЕРБ през вчерашния ден. Първо заместител регионалният шеф на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов поради медийни изявления.
След това от партийния пресцентър оповестиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ. Малко по-късно Рейзи опроверга информацията пред БНР и посочи, че напуща единствено партийните структури и няма желание да подава оставка като кмет. В понеделник Рейзи и основният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от служба от Специализирания углавен съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР