Парламентът окончателно преименува националния празник 24 май. От Ден на

...
Парламентът окончателно преименува националния празник 24 май. От Ден на
Коментари Харесай

Празникът 24 май с ново име

 Парламентът дефинитивно преименува националния празник 24 май. От " Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност " той става " Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ". Това се случва след одобрени днес промени в Трудовия кодекс, получили поддръжката на депутатите от ГЕРБ, " Обединени патриоти “ и ВОЛЯ.

От Движение за права и свободи също дадоха поддръжка за преименуването, изразена от ръководителя на Комисията по труда и обществената политика Хасан Адемов, а твърда позиция " срещу “ поддържаше опозицията от групата Българска социалистическа партия и нечленуващите към този момент в нея народни представители, нарекли себе си " прогресивни социалисти “.

На полемиката по тази тематика не ѝ е мястото в Кодекса на труда, акцентира Георги Гьоков, съгласно който разискването е трябвало да се организира в университетските среди, а едвам след тогава да се придвижи и в пленарната зала.

Учени в спор за новото име на празника 24-и май

Първоначалното предложение на групата на патриотите пък предвиждаше 24 май да се назовава Ден на българската книжовност, култура и просвета, само че сред двете четения на законопроекта той претърпя промяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР