Парламентът одобри решението на служебното правителство да сключи договор за

...
Парламентът одобри решението на служебното правителство да сключи договор за
Коментари Харесай

България купува още изтребители за ВВС, плаща за тях над 2,6 млрд лв.


Парламентът утвърди решението на служебното държавно управление да подписа контракт за пазаруването на още изтребили за Военновъздушни сили, тъй че те да станат една ескадрила, написа „ dnes.bg “.
Това ще ни коства 1 296 412 185 щатски $ или 2 540 967 882,60 лева без Данък добавена стойност. Отделно ще са нужни и други спомагателни разноски за възнаграждение на мита, транспортни разноски и Данък добавена стойност. 
Против пазаруването на новите самолети изрично се оповестиха от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.
Проф. Румен Генчев от левицата разяснява, че цените са планирани и в договорите написа, че американската страна може да увеличи цената с 10% без съобщение, а над 10% с съобщение, като същото касае цената на аварийните елементи, цената на услугите.
  " Доставчикът желае да му подпишем за повторно празен чак и то в случай, че най-нагло взе 2,3 милиарда лева и не достави самолетите на Военновъздушни сили ", отсече той. Според него няма гаранции за качеството на самолетите, на качеството на аварийните елементи и на обслужването.
" Освен това всички периоди са условни. Какво става, в случай че доставчикът не достави самолетите или аварийните елементи в точния момент? Ами нищо не става. Доставчикът може да си пие кафето до 3305 година. Американската страна не носи последствия за нищо ", отсече Гечев.
" Нашата военна авиация завършва през 2023 година, това значи че като не ни доставиха самолетите на време, че нашите сътрудници приземяват военна ни авиация и над небето на България ще летят единствено гарвани. Каква безочливост представяте ли си, не е приключен първият стадий, тази година няма да полети първият аероплан до края на годината, както се очакваше и какъв ще е този български аероплан, който ще го вършат 30 години. Откъде-накъде българските данъкоплатци ще пълним касите на неточен снабдител. Точно ли бедна България би трябвало да подтиква снабдител, който не си е извършил отговорностите ", уточни още той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР