Парламентът одобри процедурните правила за избор на нов състав и

...
Парламентът одобри процедурните правила за избор на нов състав и
Коментари Харесай

Депутатите разполагат с 14 дни да предложат нов състав и ръководство на КЕВР

Парламентът утвърди процедурните правила за избор на нов състав и управление на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Така от през днешния ден стартира да тече 14-дневен период, в който народните представители и парламентарните групи ще могат да предлагат своите претенденти. Предложенията би трябвало да бъдат отправяни стимулирано до Комисията по енергетика, която на по-късен стадий ще организира общественото им чуване.

Мандатът на сегашния състав към този момент е изминал, само че според закона, той продължава да извършва своите пълномощия до избирането на нов.

Според разпоредбите народни представители или парламентарни групи могат да вършат оферти за новия ръководител на Комисията и нейните членове - двама със стаж в региона на енергетиката, един със стаж в региона на водоснябдяването и канализацията и един икономист. Предложенията могат да създадат депутатите в идващите 14 дни.

Изслушването на позволените претенденти ще се организира навън съвещание на Комисията по енергетиката. За определен се счита този, който е събрал гласовете на повече от половината от присъстващите народни представители. Ако няколко кандидати са получили повече от половината от гласовете, за определен се счита този, за който има най-вече гласове. 

Ако за някоя от позициите няма претендент, Народно събрание със свое решение открива още веднъж процедурата за избор за тази служба. Кандидатите би трябвало да показват тапия за добита степен " магистър ". Те се ревизират за принадлежност към някогашната Държавна сигурност или разследващите служби на Българската национална войска. Не се преглеждат анонимни сигнали, а средствата за всеобщо осведомление могат да изпращат документално въпроси към номинираните. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР