Парламентът одобри окончателно от 1 юли минималната пенсия да достигне

...
Парламентът одобри окончателно от 1 юли минималната пенсия да достигне
Коментари Харесай

Окончателно: От 1 юли минималната пенсия става 467 лв.

Парламентът утвърди дефинитивно от 1 юли минималната пенсия да доближи 467 лв.. От тази дата оптималната пенсия се повишава до 2000 лв..

От 1 октомври таванът ще се повиши още един път - този път до 3400 лв., колкото е размерът на оптималния застрахователен приход.

След като Народното събрание утвърди дефинитивно нарастването на минималната и оптималната пенсия от 1 юли, министърът по обществена политика Георги Гьоков удостовери, че към момента има възможност да се забави заплащането на нарастването.

" И в случай че това не може да се случи да ги вземат с повишен размер сред 7-и и 20-и, ще се случи малко по-късно – дали през август, дали с спомагателни заплащания още през юли. "

След окончателното гласоподаване на текстовете в пленарната зала, те би трябвало да бъдат одобрени от президента и обнародвани в " Държавен вестник ".

Осигуряването на пари за по-високите пенсионни заплащания до края на годината е през трансфер от държавния бюджет, чиято актуализация към момента е на стадий второ четене в отрасловата парламентарна комисия и се чака на следващия ден да влезе в пленарната зала.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР