Парламентът одобри окончателно от 1 юли минималната пенсия да достигне

...
Парламентът одобри окончателно от 1 юли минималната пенсия да достигне
Коментари Харесай

Депутатите приеха от 1 юли минималната пенсия да стане 467 лв.

Парламентът утвърди дефинитивно от 1 юли минималната пенсия да доближи 467 лв., а оптималната се повишава до 2000 лв., съобщи кореспондент на БГНЕС.

Таванът на пенсиите ще бъде вдигнат още един път от 1 октомври - до 3400 лв., колкото е размерът на оптималния застрахователен приход.

Сага минималната пенсия е 370 лева, само че от началото на годината всички пенсионери взимат и бонус от 60 лева

Предложението за минималната пенсия с 213 гласа " за ", като единствено ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ гласоподава " срещу ". Обясни негативния си избор с аргументът, че придвижването е предложило по-висок размер на минималната пенсия, който бюджетът може да си разреши.

„ Все още не мога да кажа дали ще могат да си вземат пенсиите от 7 до 20 юли в повишен размер. Ако това не може да се случи, ще стане по-късно - в края на юли или август ”, съобщи общественият министър Георги Гьоков.

Той съобщи, че разсъдъкът е надвил и напомни, че е имало 12 разновидността. " Този, който избрахме беше най-приемливият вид. Той е само компромисният вид за хората, които чакат увеличени приходи ", сподели още Гьоков. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР