Парламентът няма какво повече да направи от това, с тези

...
Парламентът няма какво повече да направи от това, с тези
Коментари Харесай

Тома Биков: Парламентът няма какво повече да направи за оръжия за Украйна, сега решава кабинетът

" Парламентът няма какво повече да направи от това ", с тези думи Тома Биков от ГЕРБ разяснява вчерашното решение на Народно събрание за предоставяне на оръжие на Украйна.

 

Той добави, че Народното събрание може само да изрази политическа воля. Парламентът не може да направи обзор на наличностите и да каже кои оръжия са нужни и кои не, кои можем да дадем. Това е работа на изпълнителната власт, счита Биков.

Очаквам да се направи в действителност сериозен обзор на наличностите и да се види с какво можем да помогнем. България няма по какъв начин да помогне с нещо, което не може, уточни той.

Трябва да се види също какво от наличното може да се даде и на негово място да се замести с ново оръжие и техника и с това да се модернизира българската войска. Мисля, че Народното събрание даде необятно поле за деяние на държавното управление. Ако имаме постоянно държавно управление, тази политика би могла да придобие и различен темперамент. Но Народното събрание няма какво повече да направи, уточни той.

Вчера дадохме знак, че България ще взе участие интензивно в съюзите, в които взе участие, сподели още той и добави, че ще се пази и националния интерес.

По думите му удълженият бюджет ще ни " дръпне " с 10 милиарда изрично. " Много е елементарно да се предлага увеличение на разноските, а доста мъчно - на приходите. Не се взема решение казусът с инфлацията, какво вършим с нея, запита още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР