Парламентът не се събра на първо редовно заседание след местните

...
Парламентът не се събра на първо редовно заседание след местните
Коментари Харесай

Провал на първото редовно заседание след местните избори заради липса на кворум

Парламентът не се събра на първо постоянно съвещание след локалните избори. Депутатите не събраха кворум от първия път, след повторна инспекция в 9.30 още веднъж нямаше кворум, и съвещанието бе отсрочено за на следващия ден в 9.00 часа.

Причината - депутатите от ГЕРБ-СДС не участват, ПП-ДБ отхвърлят да се записват, а парламентарната група на Движение за права и свободи организира заседание.

Дневният ред на депутатите включваше няколко законопроекта по предложение на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Социалистите внесоха промени в закона за общественото обезпечаване. От " Възраждане " имат предложение за промени в Изборния кодекс, а Има Такъв Народ желаят нови правила за привикване на референдум.

" Всяка партия има право да си избере водачите, да си ги сменя, да има смяна ", съобщи в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Отношенията в сглобката разяснява по този начин: " След изборите всяка партия би трябвало да направи проверка и да осмисли резултатите си ".

По думите му ГЕРБ ще има сложни моменти. Кирил Петков прикани да дойдат в зала, с цел да може Народното събрание да работи.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР