Парламентът не събра кворум за днешното заседание, в което първа

...
Парламентът не събра кворум за днешното заседание, в което първа
Коментари Харесай

Първото четете на отмяната на машинното гласуване се провали заради липса на кворум

Парламентът не събра кворум за днешното съвещание, в което първа точка бе разискването на измененията в Iзборния кодекс. С тях се предлага да отпадне машинното гласоподаване на локални и парламентарни избори и да остане единствено за президентските и европейските. 

След два несполучливи опита за регистрация ръководителят Цвета Караянчева разяснява, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записват, въпреки че са в залата. При третия опит се записаха 120 народни представители, при нужни 121.

Макар съвещанието да пропадна, Караянчева прикани депутатите да изчакат в залата, така като днес се навършват 28 години от приемането на Конституцията на Република България от 7-то Велико Народно заседание. " Това е най-дълго прилаганият главен закон у нас след Търновската конституция, главният закон от 1991 година, отразил осъществените у нас дълбоки обществено-политически промени, който утвърди демокрацията и стана пиедестал за построяването на днешната ни страна. За страдание, през днешния ден не сме образец за подражателство. Честит празник! ", сподели ръководителят.

Сутринта пред входа на Народното събрание протестиращи от партия " Волт " раздаваха листовки на депутатите с апел да не поддържат отпадането на машинното гласоподаване. 

Предложението машинното гласоподаване да отпадне бе импортирано от депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти и Воля.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР