Парламентът не прие със закон кметовете да бъдат задължени да

...
Парламентът не прие със закон кметовете да бъдат задължени да
Коментари Харесай

Парламентът: Кметовете няма да са законово задължени да имат приемни дни за гражданите

Парламентът не одобри със закон кметовете да бъдат задължени да имат приемни дни за жителите, предава Българска телеграфна агенция.

С 18 гласа " за ", 20 - " срещу " и 87 " въздържал се " депутатите отхвърлиха на първо четене плана на Славчо Атанасов ( " Обединени патриоти " ) в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация да се запише, че кметът приема и изслушва жителите в избрани дни от седмицата. Условията и редът се утвърждават със заповед и се разгласяват на интернет страницата на съответната община.

Промените целят да се ускори персоналната отговорност на всеки кмет във връзка с жителите, изясни претекстовете си Атанасов. Според него по този начин ще се подсигурява по-голям надзор и по-голяма гласност и бистрота при взимане на решенията, както и присъединяване на жителите в ръководството.

Проектът предвиждаше също и основаването на глава " Административно-наказателни разпореждания ", които да подсигуряват прецизно съблюдаване на отговорностите, които законът разпорежда на кметовете, както и налагане на наказания при тяхното нарушение или несъблюдение. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР