Парламентът не прие проекта на решение за възлагане на Министерския съвет

...
Парламентът не прие проекта на решение за възлагане на Министерския съвет
Коментари Харесай

Райският газ остава извън списъците с наркотични вещества

Парламентът не одобри плана на решение за възлагане на Министерския съвет да включи диазотния оксид (райски газ) в описите с наркотични субстанции по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите. Предложението беше импортирано от Корнелия Нинова („ Българска социалистическа партия за България “) и група народни представители.
Проекторешението беше отхвърлено и при прегласуването с 68 гласа „ за “, 31 „ срещу “ и 65 „ въздържал се “ с аргумента, че така наречен божествен газ не е опиат и по тази причина не може да бъде включен в описите с наркотични субстанции. 
Ивайло Митковски от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) разяснява, че няма по какъв начин едно вещество да бъде включено в даден лист, когато то не дава отговор на критериите. 
Александър Симидчиев (ПП-ДБ) означи, че има две решения - едното е да забранят за всички физически лица продажбата на божествен газ в Закона за здравето, второто е да разгласят райския газ за опиат. В момента губим време, вместо да приемем измененията в Закона за здравето, уточни той.  Ако желаеме да бъдем още по-крайни, можем да го криминализираме сред първо и второ четене в Закона за здравето, добави Симидчиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР