Парламентът не гласува предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да стане

...
Парламентът не гласува предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да стане
Коментари Харесай

Парламентът не гласува предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да стане национален празник

Парламентът не гласоподава предлагането на ГЕРБ-СДС 24 май да стане народен празник, което провокира кавги в пленарната зала, съобщи БНР.

Заради липса на кворум депутатите не можаха да упражнят вота си по нито един законопроект, което също докара до остри мнения сред ръководещи и съпротива

В началото на деня депутатите разглеждаха промени в Кодекса на труда на първо четене. Най-спорният текст предстоящо беше предлагането на ГЕРБ 24 май да стане народен празник.

Депутатите Радомир Чолаков и Петър Николов обясниха, че това е датата, която най-вече сплотява, а 3 март насочва сигнал, че страната ни е признателна към Русия:

" Докато народен празник на България е 3-ти март, ние ще изпращаме сигнал, че сме признателни на една велика мощ, без която не можем, ще замеряме премиера със снежни топки може би, както споделят тук сътрудниците. Ще има полемики, ще има разногласия, обществото ще бъде разграничено и няма да има мир ", съобщи Чолаков.

" 24-ти май. Не е ли това датата, която ни сплотява? Датата, която не унижава никого, която заслужава да бъде народен празник на България ", добави Николов.

Иван Петков от Българска социалистическа партия изрази изрично противоречие с ГЕРБ:

" В последните години ние сме единствената нация, която се пробва да си промени историята. Аз знам, че вие не желаете 3-ти март, а желаете на 4-ти юли и гордо да носите американските флагове. Аз знам, че вие желаете колкото се може да сте в духа на времето и да покажете по какъв начин сте против Русия и всичко друго, само че вие, които говорихте доскоро по тази причина, че 24-ти май би трябвало да бъде националния празник. Ами, сътрудник, в случай че не беше 3-ти март, какво щяхме да вършим на 24-ти май? "

Петър Кънев от Българска социалистическа партия добави:

" Всичко е отлично, само че тук желая да осведомявам, че 24-ти май е формален празник на Русия ".

" ИТН " застъпиха позицията, че 3-ти март би трябвало да остане народен празник.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че диалогът е изцяло непотребен и се употребява политически:

" Нека да не вършим като нашите братя в Македония. Нека да не извращаваме историята, дано да не вършим такива похищения върху нея, тъй като това е нещо, което наскърбява нас като народ. Моите почетения към вносителите. Смятам, че са задоволително интелигенти, с цел да осъзнават сами безсмислието на това, което вършат.Очевидно е, че имат политически аргументи, поради които да го вършат. Може би се борят за някакъв вид електорат ".

Другите три оферти за промени в Кодекса на труда са чиновници в частни компании, определени за депутати, да имат право на неплатен отпуск за времето на мандата, а по-късно да могат да се върнат на работа, опцията да има спомагателен заплатен отпуск за родител с едно или повече деца до 18-годишна възраст, и татко или осиновител да може да употребява заплатен отпуск до навършване на 8-годишна възраст на детето. Баща или осиновител да може да употребява заплатен отпуск до навършване на 8-годишна възраст на детето, плануват измененията в Кодекса на труда, импортирани от държавното управление. Дава се опция отпускът да се употребява едновременно или на части. Бащата обаче ще може да се възползва от това право, в случай че не е употребил отпуск, трансфериран от майката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР