Парламентът не е спазил законовата процедура по отстраняването на председателя

...
Парламентът не е спазил законовата процедура по отстраняването на председателя
Коментари Харесай

Бившият председател на Сметната палата: Парламентът не спази законовата процедура за отстраняването ми

" Парламентът не е спазил законовата процедура по отстраняването на ръководителя на Сметната палата, тъй като тя би трябвало да стартира с приемането на правила за избор на нов началник ". Това съобщи отстраненият ръководител на най-висшата одитна институция у нас Цветан Цветков в ефира на Българска национална телевизия.

" По този метод се погазва независимостта на Сметната палата, която съставлява висшата одитна институция на България ", безапелационен беше той.

По думите му освен той е с изминал мандат, само че и двамата му заместници в палатата. Единият от тях - Горица Кожарева беше назначена от депутатите за краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител.

След отстраняването на Цветков палатата остава с четирима членове.

" Законът изисква решенията на Сметната палата да бъдат взети с 4 гласа " за ". Сега останаха четирима членове и това изисква на всяко решение да участват всички те. Сметната палата е висшата одитна институция на България и висшият надзорен орган. Има написана процедура за промяна на ръководителя и тя стартира с процедура по желание на нов. Беше погазена независимостта на Сметната палата с нарушаването на процедурата около моята промяна ", разясни Цветков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР