Парламентът не допусна в дневния си ред обсъждане на Закона

...
Парламентът не допусна в дневния си ред обсъждане на Закона
Коментари Харесай

ИТН: ПП, ДПС, ДБ и БСП против Закона за личната помощ

Парламентът не позволи в дневния си ред разискване на Закона за персоналната помощ в пленарна зала.

Това стана с гласовете на Продължаваме промяната, Движение за права и свободи, ДБ  и  Българска социалистическа партия. „ Днес за следващ път лъсна грозната истина “,  заяви депутатът от „ ИТН “ Станислав Балабанов на брифинг в Народното събрание.
„ За страдание новосформираната коалиция сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Продължаваме промяната “,  „ Демократична България “ и един „ честен самостоятелен народен представител “, решиха да не позволен Закона за персоналната помощ да се гледа в пленарната зала„, сподели още Балабанов.
Председателят на бюджетната комисия от „ ИТН “ Любомир Каримански потвърди, че в проектозакона на Има Такъв Народ са разчетени стъпките за тези четири хиляди индивида, които би трябвало да бъдат обезпечени с персонален помощник през събота и неделя, както и че финансовият запас не е толкоз огромен, че не може да бъде гарантиран. Проектозакона планува и в делничните дни, да бъде увеличено времето, в което лицата с увреждания получават помощ от персоналните си асистенти. Разчетите на министерството на финансите, че става въпрос за 800 милиона лв. не дава отговор на истината. Реално ще бъдат нужни 34 милиона лв.. Нещо повече от Продължаваме промяната настояват, че все още в държавния бюджет има над 1 милиард лв. остатък, в случай че това е по този начин остава необяснимо за какво не се поддържа предлагането ни, допълниха от депутати от Има Такъв Народ.
“ Учудващо е, че обединения, които приказват от трибуната за обществени ограничения, в действителност саботират тази помощ за хората. Обвиняваха ни, че поради Има Такъв Народ ще бъдат саботирани пенсиите и антикризисните ограничения. Заради ИТН има бюджет, това е истината. Има Такъв Народ остава единствената поредна партия, която продължава да стои зад думите си “, показа пред публицистите още Балабанов.
„ Когато внесохме този закон, всички съдружни сътрудници изпищяха, в това число „ Продължаваме промяната “ и питаха за какво сме го внесли, не е било в този момент моментът и по какъв начин щял да се оправи Асен Василев за тези 20 или 30 млн. лв. “, акцентира ръководителят на ПГ на „ Имат подобен народ “ Тошко Йорданов.

Цялото видео от изказването можете да видите на формалната фейсбук страница на Политическа партия „ ИТН “ тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР