Парламентът на Унгария призова за премахване на Европейския парламент в

...
Парламентът на Унгария призова за премахване на Европейския парламент в
Коментари Харесай

Унгария се обяви срещу Европейския парламент

Парламентът на Унгария прикани за унищожаване на Европейския парламент в актуалната му форма и за изтриване в договорите за Европейски Съюз на задачата за " все по-тесен съюз ", съобщи организация ДПА.

Решението, импортирано от ръководещата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесет депутати се въздържаха.

В документа се предлага евродепутатите да не се избират директно от гласоподавателите в обособените страни членки, а да се излъчват от националните парламенти, както се образува Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Тя е парламентарен орган на друга европейска институция - Съвета на Европа (47 членуващи държави), а не на Европейския съюз (27 държави).

Орбан, който е последовател на " нелибералната народна власт ", споделя, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски полезности, които съгласно него са подкопавани от космополитния и технократски Европейски Съюз.

Тoй счита, че Евросъюзът би трябвало да е единствено икономическа и комерсиална общественост, каквато бе Европейската икономическа общественост (ЕИО) преди превръщането ѝ в Европейски съюз през 1993 година, и е съперник на всички опити за политическа интеграция, отбелязва организация ДПА.

Orban’s Hungary heads for following vote in Budapest parliament.

Yesterday the Hungarian parliament voted to abolish the current EU Parliament and end “ever closer union”. EU democracy is " dead end ", they say. For your summary click here:
— Brexit Facts4EU.Org (@Facts4euOrg)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР