Парламентът на Унгария прие закон, забраняващ разпространението на ЛГБТИ-съдържание в

...
Парламентът на Унгария прие закон, забраняващ разпространението на ЛГБТИ-съдържание в
Коментари Харесай

Унгарският парламент прие закон за забраната на ЛГБТИ-съдържание в ученици

Парламентът на Унгария одобри закон, забраняващ разпространяването на ЛГБТИ-съдържание в учебните заведения, „ защото ръководещата партия на Виктор Орбан ускори акцията си против правата на гейовете “.

Предложението бе признато със 157 гласа „ за “ против един „ срещу “. Депутатите от ръководещата партия „ Фидес “ пренебрегнаха апела на един от водещите европейски чиновници по правата на индивида да се откажат от проекта, който съставлява „ засегнатост против правата и самоличността на ЛГБТИ лица “.

Въпреки протеста на гласуването от някои опозиционни политици, резултатът от вота надали е изненада, като се има поради, че „ Фидес “ има болшинство в Народното събрание. Освен това проектите на Орбан бяха подкрепени и от партията „ Йоббик “ („ Движение за по-добра Унгария “).

Критиците съпоставят ограниченията на Будапеща с съветския закон от 2013 година против „ гей пропагандата “, който съгласно самостоятелни наблюдаващи е повишил обществената неприязън и е подхранил офанзиви против лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора в страната

Унгарското законодателство не разрешава шерването с лица под 18 година на сензитивната информация, които държавното управление счита за поощряване на хомосексуалността или смяната на пола.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР